Domov > Novice > Charter night 2018

Preteklo soboto, 12. maja, se je v Hotelu Dobrava v Zrečah odvijal 15. dobrodelni ples Lions kluba Konjice, ki ga le-ta tradicionalno prireja skupaj s člani Leo kluba Konjice. Prireditev je osrednja svečanost ob praznovanju obletnice ustanovitve kluba, njen namen pa je zbrati denarna sredstva za humanitarno dejavnost. Organizacijski odbor prireditve je poskrbel za pester program, ki ga je popestrila tudi glasbena skupina. Zvezo Lions klubov Slovenije je zastopal guverner, na večeru pa so bili prisotni tudi udeleženci 18. konvencije slovenskega Lions distrikta in njihovi gostje iz tujine.
V Lions in Leo klubu Konjice redno skrbimo za rast članstva. Lions klub je v svoje vrste sprejel osem novih članov, Leo klub pa tri.
V svečanem delu prireditve so predsednik Lions kluba Konjice, dr. Albin Matavž, predsednica Leo kluba, Valentina Pugelj in guverner Distrikta 129, g. Marko Gospodjinački skupaj podelili nagrade najzaslužnejšim članom Lions in Leo kluba. Ob koncu uradnega dela sta trenutna predsednika simbolično predala zvonca novima predsednikoma Lions kluba Emilu Mumlu in Leo kluba Evi Jereb.
Humanitarno najpomembnejši del večera je pripadel avkciji umetniških del. Humanitarni doprinos v blagajno Lions in Leo kluba Konjice je z dražbo in srečelovom ob koncu znašal skupaj 10.000 EUR. Lions klub Konjice bo del sredstev namenil za projekte financiranja nakupov opreme za slepe in slabovidne, del pa bo prihranil za štipendijski sklad prihajajočega šolskega leta 2018/2019. Člani Leo kluba Konjice bomo svoj delež zopet namenili za pomoč pri izvedbi letovanja za otroke iz socialno šibkih družin.
Ves konec tedna je potekala tudi 18. konvencija Lions Slovenija, na kateri je bil član Lions kluba Konjice, Miro Kvas, potrjen kot novi guverner slovenskega Lions distrikta.