Domov > Galerija > Dobrodelno preživeli 10. obletnico delovanja LEO kluba

Po desetih letih prvega srečanja leva in konja, smo člani LEO Kluba Konjice priredili Slavnostno akademijo Dobrodelnih 10.

Točno na dan ustanovitve, le da 10 let kasneje, smo v Kulturnem domu Slovenske Konjice pripravili kulturni program, ki ga je povezovala Tjaša Kangler. Skozi kratke humoristične skeče, avtorice in članice Valentine Pugelj, smo prisotnim prikazali česa vse se lotimo in kako širok je spekter našega delovanja in sodelovanja.

Kot slavnostni govorci so nastopili trenutna predsednica kluba Mateja Vidner, prvi predsednik in hkrati mentor LEO kluba Primož Poklič, predsednik Leo Distrikta 129 – Slovenija Črt Klančič in predsednik Lions kluba Konjice Vojko Sevšek ter župan občine Slovenske Konjice Miran Gorinšek.

Kot glasbene goste smo medse povabili domačinko violončelistko Katarino Leskovar, sicer članico Tria Rêverie, vokalno skupino Sonus, sopranistko Petro Turk Rupreht, ki smo jo z možem lahko spremljali v lanski sezoni Slovenija ima talent ter učence OŠ V parku, ki so zaigrali in zapeli pesem z dobrodelnega projekta Mirno morje. Prava glasbena poslastica pa nas je čakala na koncu, ko je oder zavzel skrivni gost, mednarodno uveljavljen saksofonist mag. Oto Vrhovnik.

Kulturni program smo zaključili z dobrodelno dražbo, ki jo je vodil član Lions kluba Konjice Samo Pokorn. Dražili smo likovna dela učencev OŠ V parku, ki so jih izdelali pod mentorstvom Arpada Šalamona in Hede Vidmar Šalamon ter izdelke NK Maribor, in sicer Tavaresove kopačke in Handanovićev dres z rokavicami. Sredi dražbe se je oglasil tudi mag. Oto Vrhovnik in nam podaril zgoščenke, da smo dražili tudi te ter nam ves dobiček pustil v dobrodelne namene.

Skupno smo zbrali 2.240 evrov. Sredstva smo podarili OŠ V parku, društvu Navihani Polhki in slabovidnemu Gašperju iz občine Vitanje za nakup elektronske lupe. Preostanek zbranega denarja bomo namenili plačilu letovanja otrok iz okoliških osnovnih šol.

Člani LEO kluba Konjice se zahvaljujemo vsem, ki ste na kakršenkoli način pripomogli k izvedbi praznovanja naših 10 let ter vsem prisotnim na prireditvi. OŠ V parku, Arpad Šalamon in Heda Vidmar Šalamon, NK Maribor, Gostilna Grič Andrej Smogavc s.p., Studio Fakin, MAD box oblikovanje, Vrtnarski center Slovenske Konjice, Zlati Grič, Tiskarna Petrič, Tjaša Kangler, Katarina Leskovar, vokalna skupina Sonus, Petra Turk Rupreht in Sergej Rupreht, Oto  Vrhovnih, Center za kulturn prireditve Slovenske Konjice, Lions klub Konjice ter otroci dobrodelnega projekta Mirno morje…. HVALA!

 

Galerija