Domov > Novice > Nakup delovnih zvezkov za osnovnošolce za šolsko leto 2014/2015

Tri nevladne organizacije s konjiškega, društva z visokim občutkom za družbeno odgovornost, Lions klub Konjice, Nautic club Rogla in LEO klub Konjice, so dokazale, da lahko za dober namen vedno najdejo pot skupnega delovanja.

V okviru svojih tradicionalnih projektov (humanitarna regata Lions rally, regata Konjičanka,…) so rezervirali sredstva za pomoč osnovnošolcem iz socialno ogroženega okolja. Pripravili so 25 paketov delovnih zvezkov za otroke od 1. do 4. razreda osnovnih šol občin Slovenske Konjice, Zreče in Vitanje (OŠ Ob Dravinji, OŠ Pod goro, OŠ Loče, OŠ Zreče in OŠ Vitanje).
Za izvedeno akcijo so vsa tri društva rezervirala sredstva v višini =1.400,00 EUR, ki so jih zbrala na skupni račun in porabila za plačilo delovnih zvezkov pri najboljšem ponudniku paketov rezervirane literature za posamično osnovno šolo.
Akcijo sta na strani donatorjev – dveh humanitarnih in enega športnega društva usklajevala direktor regate Lions rally in predsednik društva Nautic cluba Rogla Stanko KOLAR in prejšnji predsednik LEO kluba Konjice Jernej PUGELJ ter na strani prejemnikov pomoči vodje šolskih svetovalnih služb osnovnih šol vključenih v projekt.
Donatorji so se dogovorili, da bodo poskušali izvedeni projekt vključiti v tradicionalne letne akcije društev in se veselijo bodočega sodelovanja.

V Slovenskih Konjicah, 01.09.2014
Pooblaščenec za stike z javnostmi Lions kluba Konjice in Nautic cluba Rogla
Stanko KOLAR, l.r.